Porady żywieniowe
Właściwy sposób odżywiania pomaga zachować zdrowie, obniżyć odsetek chorób o ponad 40% i zapobiec zachorowaniu na raka i inne choroby cywilizacyjne.
Ważne jest, aby nie kierować się w tym zakresie tylko aktualną modą na tzw. „zdrowotne diety”, ale oprzeć się na sprawdzonej, nieprzemijającej wiedzy i dostosować sposób odżywiania do indywidualnych potrzeb organizmu.
Na czym bazujemy udzielając porad żywieniowych?
W naszym gabinecie porady żywieniowe są udzielane indywidualnie, w oparciu o przeprowadzony szczegółowy wywiad dietetyczno-medyczny oraz podział produktów spożywczych pod kątem wpływu zdrowotnego na organizm, o czym pisała w swoich dziełach Św. Hildegarda z Bingen.

Produkty spożywcze można podzielić na:
- pro-zdrowotne (np. orkisz, jabłka, cieciorka, dynia, koper włoski), które powinny być podstawą naszej diety
- neutralne (np. jaja, niektóre gatunki mięsa, sery kozie i owcze), które możemy spożywać od czasu do czasu z umiarem
- szkodliwe (np. por, truskawki), których należy unikać w diecie
Jeśli chcesz zachować zdrowie na długie lata, to zadbaj o nie już dziś!
Chętnie Ci w tym pomożemy, służąc naszą poradą opartą na wnikliwie zdobywanej wiedzy z zakresu dietetyki i nauk medycznych.
tel. 666 886 562
kontakt@instytutsztukizdrowia.pl


Jak należy się przygotować do wizyty?
Na kilka dni przed wizytą, proszę o spisanie spożywanych przez Panią/Pana pokarmów przez 3 wybrane dni (dwa dni powszednie i jeden wolny od pracy). Proszę wpisać godziny, rodzaj pokarmu, ilości wszystkich spożywanych posiłków i napojów, a także dodatkowe przekąski między posiłkami np. chipsy, ciasteczka, paluszki, orzeszki. Pozwoli to na przeanalizowanie Pani/Pana nawyków żywieniowych, dokonanie ewentualnej korekty diety, bądź pozwoli dokonać całkowitej jej zmiany.